0

 

Winkelmandje is leeg

Account aanmaken Log in

CONTACT

KOFFIE OP HET WERK

HOME


Masai #9

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 17,95

Levertijd: 1 werkdagEen volle krachtige melange met een stevige body, mooie melkchocolade tonen en perfecte fruitige aroma's.


Type Espresso & Cappuccino
Masai Beans voor Thuisgebruik
Inhoud 1 kilo
Sterkte 6 / 10
Roast: Medium
100% Fair Trade koffie
Afkomst: Ethiopië, Kenia & Tanzania
Boon: 100% ongewassen Arabica
Gratis verzending Vanaf 3 kilo
Levertijd 1 werkdag na bestelling
De koffie wordt vers gebrand na uw bestelling!
€ 17,95

Masai #9


De Masai #9 is een volle krachtige melange met een stevige body, mooie melkchocolade tonen en perfecte fruitige aroma's. Een zeer speciale koffie om te drinken.

Kenya produceert heerlijke koffie. Veel keniaanse koffie groeit op een hoogte van 1500 tot 2100 meter. De koffiekwaliteit is zeer goed! De belangrijke koffiegebieden van Kenya zijn: Nyeri gebied, Murang’a, Kirinyaga, Embu en Meru en liggen rondom de hoge Mount Kenya, Kiambu en Machakos in het Zuiden en Nakuru in het Westen. De koffie is vol, maar milde en zacht en heeft geurig aroma. De smaak is fruitig, enigszins citrusachtig met een aangenaam pit, soms wijnachtig. De koffie heeft een goede nasmaak. Klassificatie van de koffiebonen vindt plaats door 'Liquoring Department of Kenya Coffee Board’ (overheidsgereguleerd) en wekelijks geveild. De beste soorten koffie krijgen and de aanduiding: Peaberry, AA, AB.

Ethiopië is een belangrijk koffieproducent, voor Afrika is zij de belangrijkste exporteur van koffie. De Arabicaplant stamt uit Ethiopië. Ethiopië levert hoge een hoge kwaliteit aan koffie. Veel koffie wordt geproduceerd boven de 1500 meter, op de grootste hoogte wordt de koffie uit de Harrar verbouwd; de Shortberry en de Longberry. De Longberry is beter: zacht met een krachtige smaak en een voortreffelijk aroma. Verder komt goede koffie uit Djimmah (Limu en Babeka). Naast de Harrar zijn de beste kofie gebieden echter rond Yirgacheffe (geurig) en Sidamo (fruitig).

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):

Inca #15

Inca #15

€ 17,95
     

Rainforest Alliance


Rainforest Alliance is een onafhankelijk keurmerk dat zich inzet voor het behoud van kostbare natuurlijke gebieden op deze aarde. Een aantal koffie's van 12beans zijn - naast het Fair Trade keurmerk - voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk. Het Rainforest Alliance keurmerk richt zicht op een aantal speerpunten welke moeten zorg dragen voor een optimaal behoud van deze gebieden. Ten eerste is Duurzame Agricultuur van belang. Van alle ontbossing wereldwijd wordt 70 procent veroorzaakt door argricultuur. Hiermee is het eveneens de allergrootste bedreiging voor het behoud van de tropische regenwouden. Daarnaast is het belangrijk om Duurzame Bebossing te creëren. Bossen zijn cruciaal voor een leefbare planeet. Bossen zorgen voor zuurstof, bescherming voor dieren, geven schoon drinkwater en voorzien in eten. Ook bestrijd het Rainforest Alliance keurmerk de Klimaatverandering die gaande is. Het herstellen en verbeteren van de bosecosystemen zorgt ervoor dat broeikasgassen beter worden geabsorbeerd wat ten goed komt aan mens en milieu. Tot slot ondersteunt het Rainforest keurmerk Onderwijsprogramma's betreffende bovengenoemde speerpunten. Hierdoor worden (lokale) studenten en docent zich bewust van het belang van het behoud van het tropische regenwoud en gezonde en sociale economie.

Quality Coffee Beans


12Beans heeft een gebalanceerd assortiment vers gebrande premium koffiebonen welke online verkrijgbaar zijn. De vijf verschillende blends hebben allemaal een unieke en eigenzinnige smaak en zijn samengesteld uit de allerbeste kwaliteit koffiebonen. 12Beans heeft met haar vijf koffiesmaken een unieke combinatie van alle koffiegebieden van de wereld. Wereldwijd zijn er drie belangrijke koffieproducerende gebieden namelijk Midden America, Oost Afrika en Indonesië. Die gebieden tezamen wordt ookwel de "koffiegordel" genoemd. 12beans heeft de beste bonen uit deze gebieden gecombineerd tot een unieke blend van smaken en aroma's wat zorgt voor een werkelijk sensationele smaakervaring. De meeste koffie's van 12Beans zijn voorzien van het Rainforest Alliance en Fair Trade keurmerk.